Steg 1
hb
1. Skapa offert2. Boka3. Bekräfta
hw
Tipoa Biluthyrning

Choose language    
Croatian Český Dansk Dutch English Eesti suomi Français Deutsch Ελληνικά Magyar Italiano 日本語 Nihongo Latviešu Lietuvių norsk Polski Português Română Русский Español Svenska Swiss Türkçe


USA bosatta
boka USA platser
KLICKA HÄR
faq

Frequently Asked Questions

Vad är inkluderat i priset?
Vad är inkluderat i min uthyrning?
95% av Tipoa biluthyrnings priser är med allt inräknat. Notera dock när du mottar din offert att vissa länder gör undantag. Klicka på “pris-detaljer” i Steg 2 av bokningsprocessen för att se vad ditt pris inkluderar. Om du redan gjort en reservation så finner du vad som är inkluderat i priset på ditt bokningsbevis.

Vilka skatter är inkluderade i min uthyrning?
I priset som är offererat på hemsidan är skatten normalt inkluderad. Men några tillval listade i bokningsbeviset eller i hyresavtalet kan vara ex. moms (VAT). I detta fall kommer det framgå tydligt. Vänligen kontrollera hyresavtalet eller bokningsbeviset om du redan bokat för att se vilka skatter som ingår.

Ditt bokningsbevis
Vad är ett bokningsbevis och varför behöver jag ett?
Ditt bokningsbevis är ett dokument som kommer att skickas till dig via e-mail och måste skrivas ut och presenteras vid uthyrningskontoret när du ska hämta din bil. Det är nödvändigt att du tar med det. Om du inte har det med dig när du ska hämta din bil kan uthyraren begära mer betalt eller vägra att lämna ut fordonet. Om du inte visar ditt bokningsbevis vid uthyrningsdisken kan vi inte acceptera en begäran om återbetalning.

Kan ni vänligen skicka bokningsbeviset igen?
Ja. Vänligen klicka här för att se och skriva ut en online version: Kom ihåg att ta med detta till uthyrningsdisken tillsammans med ditt körkort och kreditkort.

Vad händer om jag inte tar mitt bokningsbevis med mig?
Om du inte har med dig de begärda dokumenten när du ska hämta din bil kan hyrbilsleverantören vägra lämna ut fordonet till dig.

Hur du ändrar din bokning
Kan jag ändra en bekräftad bokning?
Ja. Ta fram ditt bokningsnummer och den e-mail adress du använde när du utförde bokningen. Du kommer också bli tillfrågad att ge detaljer och en beskrivning av de ändringar du önskar göra. Klicka här för att ändra i din bokning.

Hur lägger jag till ytterligare förare i min bokning?
Ytterligare förare kan läggas till under bokningsprocessen online eller vid ankomst till uthyrningskontoret. Alla ytterligare förare måste vara fysiskt representerade med respektive körkort vid uthyrningsdisken för att signera hyresavtalet.

Hur ändrar jag hämt- eller lämntid i min bokning?
Klicka här för att ändra hämt/lämn-tider eller datum.

Avbokning av min bokning
Hur avbokar jag min bokning
Klicka här för att annullera din boning online.

Förlorar jag min deposition om jag avbokar min bil?
Detta beror på hur din bokning var bearbetad av oss online. Vår annulleringspolicy är följande: Delbetald hyra (då en handpenning har betalats online och restbetalning skulle ske över disk vid uthyrningskontoret): Om bokningen annulleras, inom 7 dagar och minst 48 timmar det datum innan fordonet skulle hämtas, kommer handpenningen återbetalas förutom en annulleringsavgift på 25 euro för kortbehandling (i förekommade fall). Om bokningen annulleras senare än 48 timmar, före den tid fordonet skulle hämtas, kommer ingen återbetalning ske. Förbetald hyra (då hela summan har betalats i förväg): Om bokningen annulleras, inom 7 dagar och minst 48 timmar det datum innan fordonet skulle hämtas, kommer handpenningen återbetalas. Om bokningen annulleras utom 7 dagar och minst 48 timmar innan fordonet skulle hämtas kommer återbetalning ske förutom en avbokningsavgift på 25 euro för kortbehandling. Om bokningen avbeställs mindre än 48 timmar innan fordonet skulle hämtas behålles 3 dagars hyra och kortbehandlingsavgiften. Betalning vid uthyrningskontoret: Det förekommer ingen annulleringsavgift. Det är konsumentens ansvar att personligen annullera bokningen och eventuella underordnade produkter som kan ha köpts i samband med fordonsbokningen. D.v.s förlust av Kaskoförsäkring genom tredje parter som Insurance4carhire. I händelse av avbokning eller ändring av kredit/betalkort ansvarar TipoaCarHire inte för några ekonomiska förluster så som en förändring i valutakurserna mellan tidpunkten för din ursprungliga bokning och efterföljande avbokning eller ändring (när tillämpligt).

Uthyrning enkel väg
Vad är gräns- eller områdesrestriktioner?
Gräns- eller områdesrestriktioner betyder formligen att vissa länder har en valmöjlighet att resa mellan landsgränserna.

Denna möjlighet kommer stå especifierad i villkoren och har vanligen en avgift.

Du måste alltså få tillstånd från uthyrningsagenten att resa från ett land till ett annat.

En avgift tillämpas generellt också. För att kontrollera vilka restriktioner som gäller klicka på “avgifts detaljer” i Steg 2 vid bokningsprocessen.

Bränsle
Vad är bränslepolicy?
Bränslepolicy är en policy som sätts av biluthyrningsagenten berörande bränsleavgift och associerat med bränslet i bilen.

Olika biluthyrningsfirmor har olika bränslepolicys.

Läs hyresavtalet för att se den specifika bränslepolicyn för den aktuella agenten eller klicka på “avgiftsdetaljer” vid steg 2 i bokningsprocessen.

Spansk biluthyrnings full/tom bränslepolicy
Vi försöker vårt bästa för att erbjuda ett val av policys, men majoriteten av de spanska biluthyrningsleverantörerna praktiserar en full/tom policy.
Om din hyres-period är 3 dagar eller fler så påverkar inte de spanska leverantörernas full/tom policy dig nämnvärt, om du ämnar använda den första fulla tanken.
Om inte, så behöver du välja en bil i kategori större, som t.ex. VW Golf eller större. Dessa bilar har normalt en full/full policy och är levererade av agenter som HERTZ och AVIS.
Det är alltså frågan om att balansera det bästa hyrbilspriset och den bästa bränslepolicyn som passar dig.
Klicka på länken “avgiftsdetaljer” bredvid fotot av varje firdon för att se vilken bränslepolicy som rör det specifika fordonet.
Bränslepolicy förklarat av Mrs TIP :- Klicka här

Åldersrestriktioner
Vad är åldersrestriktioner?
Åldersrestriktioner är satta av hyrbilsleverantören. Restriktionen är ämnat för de försäkringar som leverantören har och kan begränsa min- eller/och max-ålder av föraren de kan hyra ut fordon till. Alla åldersretriktioner finner du i bokningsbeviset och hyresavtalet vid varje uthyrning. Somliga leverantörer har även ungdoms- eller/och senior-avgifter för specifika åldersgrupper. Klicka på länken “avgiftsdetaljer” vid steg 2 i bokningsprocessen för att läsa mer.

Extra
Jag har bokat en barnstol- var kan jag se detta bekräftat?
När du väl bokat ditt fordon och bekräftat så läs vänligen igenom bokningsbeviset. I bokningsbeviset finns en sektion som visar vilka extra tillbehör så som barnstol eller ytterligare förare. Dessa extra tillval är inte inkluderade i det offererade priset utan måste betalas över uthyrningsdisken. Notera att dessa tillval inte är garanterade.

Jag har bokat ytterligare förare- var kan jag se detta bekräftat?
När du väl bokat ditt fordon och bekräftat så läs vänligen igenom bokningsbeviset. I bokningsbeviset finns en sektion som visar vilka extra tillbehör så som barnstol eller ytterligare förare. Dessa extra tillval är inte inkluderade i det offererade priset utan måste betalas över uthyrningsdisken. Du kan också lägga till förare vid upphämtning av fordonet om du inte gjort det online i bokningsprocessen.

Körkort
Vad är ett internationellt körkort och varför behöver jag ett?
Om ditt körkort är skrivet på kinesiska, ryska eller någon annan “bild”-skrift så behöver du ett internationellt körkort. International Driving Licence (IDL) är erkänt över hela världen som ett godkänt dokument som identifierar att innehavaren har giltligt körkort när ditt orginal körkort inte har samma språk som landet du kör i. Du måste presentera ditt nationella körkort i samband med det internationella för att det skall vara godkänt.

Behöver jag båda delarna av mitt brittiska körkort för att hyra bil?
Ja. Om du har det nya körkortet med foto identifikation måste du samtidigt presentera pappersmotsvarigheten.

Om du inte kan detta kommer du inte kunna få ut ditt hyrda fordon.

Om ditt körkort är skrivet på kinesiska, ryska eller någon annan “bild”-skrift så behöver du skaffa ett internationellt körkort innan du reser från ditt hemland.

Försäkring
Kan jag täckna ytterligare försäkring för att reducera självrisk?
Ja. Du kan ta ut ytterligare försäkring för att reducera självrisken av fordonet online vid steg 3 i bokningsprocessen för de flesta länder. Detta kan du även göra över disk vid hämtning. Om du väljer att inte ta ut extra försäkring måste du lämna en handpenning. Handpenningen dras från ditt kreditkort. Vänligen läs ditt bokningsbevis och hyresavtal för fler uppgifter.

Diverse
Hur är det bästa sättet att kontakta Tipoa biluthyrning?
Skicka ett e-mail till info@tipoa.com och få svar direkt. ELLER klicka på Gratis Chat bannern nedan. ELLER ring ett av våra support nummer som visas på kontakt sidan på denna hemsida.

VI TAR INTE EMOT NÅGRA telefon bokningar.

Jag anländer inte med flyg
Om du hämtar ditt fordon vid en flygplats men inte ankommer med flyg, klicka då i boxen vid steg 3 som säger “ankommer inte med flyg”.

Kan jag göra en bokning för idag?
Ja. I många fall kan du göra en onlinebokning och hämta ditt fordon inom en timma efter reservation. Vissa större flygplatser och tågstationer erbjuder denna service. I de flesta fall bekräftas reservationen direkt via mail. Notera att leverantören har en responstid på max 2 timmar före en kommande reservation. Om inga fordonsbilder visas i steg 2, så senarelägg din hämt-tid en timma och försök igen.

Betalnings sätt
Vi har fyra olika betalningsmodeller
Delbetalning- Du betalar en del av total hyran det tillfälle du genomför bokningen och betalar resterande summa vid uthyrningsdisken.

Förbetalning-Du betalar hela hyran för fordonet då du genomför bokningen och betalar endast bränsle och eventuella tillval vid uthyrnings skrivbord.

Betalning vid uthyningskontoret-Du betalar inget av hyran för fordonet då du genomför bokningen. Tipoa kommer reservera fordonet för din räkning utan att ta emot någon betalning och du betalar hela summan vid uthyrningskontoret.

Betala 25 euro i handpenning vid bokning och betala resterande summa 3 dagar före hämt datumet.

Kreditkort accepteras
Online accepteras Mastercard, Visa, Visa Debit, Visa Electron.

När du hämtar ditt fordon så accepterar de flesta av våra leverantörer American Express att betala mellanskillnaden med.

Kort-innehavaren måste närvara vid tillfället.Internationell biluthyrning car hire destinations by countryPopulära Flygplatser popular airports for car rentalPopulära Tågstationer popular railway stations with car hirePopulära Färjor Hamnar popular ferry ports with rental carsHotell Leverans hotel and free rental car delivery services
Copyright © 2019 Tipoa Car Hire. Eftertryck förbjudes. | Sekretesspolicy | Sitekarta
tw